یادداشت ها

درباره سمینارهای فصل بهار مؤسسه

سمینارهای فصل بهار مؤسسه متمرکز بر حوزه های فلسفه، ادبیات و روان شناسی است. در این زمینه در حوزه فلسفه سه سمینار با موضوعات متنوع و مربوط به بخش های مختلف فلسفه برگزار خواهد شد. سمینار اول مربوط به تاریخ فلسفه یونان و با محوریت مکتب های رواقی و کلبی است. در این سمینار آقای آرمان بیگی به نحوه مواجه با مشکلات زندگی از دیدگاه مکاتب رواقی و کلبی خواهند پرداخت. سمینار دوم  در ارتباط با فلسفه های مضاف و با محوریت فلسفه تکنولوژی است. در این سمینار سعی خواهم کرد به نسبت میان تکنولوژی و حوزه های اخلاق و زیبایی شناسی بپردازم. در حقیقت، سمینار فصل بهار در امتداد سمینار فصل پیشین با عنوان “تقابل دین و تکنولوژی” است. در آن سمینار بیشتر به ماهیت تکنولوژی و ارتباط آن با فرهنگ و متعاقبا تقابل میان تکنولوژی و دین در جوامع دینی پرداخته شده بود. سمینار سوم در حوزه فلسفه مربوط به معرفت شناسی است. در این سمینار آقای حمید علایی نژاد به بررسی ادعاهای شکاکان از زمان دکارت به بعد خواهند پرداخت. محوریت بحث ایشان پیرامون این پرسش متناقض نما خواهد بود که آیا اصلا شکاک می تواند ادعا کند که چیزی می داند؟!همچنین طبق صحبت های انجام شده با آقای علایی نژاد قرار بر آن است که بعضی از ادعاهای معروف شکاکیت همچون ادعای نظریۀ خدای شرور دکارت و نظریه ی مغز درون خمره نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گیرند.
علاوه برسمینارهای فوق، در فصل بهار در حوزه ادبیات  نیز دو سمینار برگزار خواهد شد. سمینار اول مربوط به بخش  ادبیات تطبیقی است و با توجه به این که این بخش از ادبیات تا به امروز در مؤسسه باز نشده است، آقای احسان بقایی با رویکرد آشنایی سازی حضار با آن به طرح موضوع خواهند پرداخت. همچنین، در سمینار دوم خانم ریحانه واعظ شهرستانی در قالب نقد شعر معروف نیما با عنوان “ری را” به صناعت شعری پدر شعر نو می پردازند.
آخرین حوزه مورد بحث سمینارهای فصل بهار به حوزه روان شناسی اختصاص خواهد داشت. در این سمینار خانم زهره فتوحی به بررسی مراحل تحول روانی از تولد تا مرگ خواهند پرداخت. این سمینار در ادامه سمینارهای ارائه شده توسط ایشان با محوریت آشنایی با مکاتب روان شناسی است. سرانجام این نکته همچون گذشته شایان ذکر است که حضور دوستان و علاقه مندان مایه دل گرمی من و همکارانم خواهد بود.

بامهر و امید
واعظ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *